Postitatud

Lihttöö töötoa kliendi Maria tööpäev lihttöö töötoas

Maria tööhoos.

Kell on saamas üheksa ja uksest astub sisse Maria. Ta on päikseline tütarlaps, kes on alati tööle tulles nägu naerul. Meil on töötoas rutiiniks saanud, et Maria igal hommikul tööle tulles kallistab peaaegu kõik oma töökaaslased ära. Maria on pikaajalisel kaitstud töötamise teenusel olnud juba paar aastat. Ta on proovinud kätt nii käsitöö- kui ka lihttöö töötoas. Hetkel töötab ta lihttöö töötoas.

Maria teeb siin töötoas erinevaid töid. Ta näiteks võtab jogurti- ja kohupiimatopsidelt kartongi ümbert ära. Vajadusel lõikab topsi küljest välja ka liimitüki. See töö on tulnud meie koostööpartnerilt GP AS-ilt, kes taaskasutab kõik mitte töösse läinud topsid ära, tehes neist uusi vajalike topse, pakendeid jms. Maria saab selle tööga kenasti hakkama, vajades küll aeg-ajalt kvaliteedi kontrolli või lisajuhendamist, aga see käibki siinse töö juurde kõigi meie juures töötavate inimeste puhul.

Lisaks on meil palju erinevaid pakendamise töid koostöös AS Ga. Pakendame erinevaid detaile ja vahel paneme neid kokku. Need tuleb pakendada minigripp kottidesse. Mariale tundub see töö väga sobivat. Juhendaja teeb alati pakendamise alguses koos temaga ühe näidispaki valmis ja laob näidise ka laua peale. Maria pakendab selle järgi. Selles töös on ta väga tubli, eriti meeldib juhendajale see, et ta laob pakid kastidesse väga korralikult. Alles mõni nädal tagasi hakkas Maria koos juhendajaga proovima ehete panekut alustele (koostöö G-O Osaühinguga), sellega saab Maria väga hästi hakkama. Ta märkab praaktooteid ja paneb näidise järgi ehted väga korralikult alustele. Edasi prooviti ka alustele triipkoodide ja hinnasiltide panekut. Ühe päevakese võttis aega tema juhendamine ja kontrollimine, aga nüüd saab ta kenasti hakkama. Vahel tulevad küll väikesed apsud sisse, kuid seda juhtub ju meil kõigil. Mariat on ees ootamas veel mõned põnevad tööülesanded, mida selgeks õppida.

Maria plussiks on see, et ta alati küsib, kui tal on midagi vaja, ei oska või töö saab valmis. Ta on alati rõõmsameelne ja sõbralik kõigiga. Meie töötoas on teised kliendid teda väga omaks võtnud ja nad ei kujuta enam ettegi, et Maria meie töötoas ei töötaks.

Kui tööpäev läbi ruttab Maria trenni, mis on samuti tema päeva kindel osa. Maria tegeleb ujumisspordiga. Ta on esindanud Eestit Down sündroom ujumisklassis juba aastaid ja toonud hulgaliselt koju medaleid. Maria suudab mahutada oma õhtutesse veel nutikalt (loe: video Chat app-ide ) sõpradega suhtlemist ja erinevat käsitööd.

Maria ütleb, et nädalavahetus on olnud tore, kui ta on saanud kinos, teatris, kohvikus käia, kui on sõbranna Paula külas või hoopis tema ise on Paulal külas.

Igale pühapäevale järgneb esmaspäev, mida Maria väga ootab, sest siis saab tööle minna.

 

Täname oma lihttöö töötoa koostööpartnereid, kes meie klientidele igapäevast tööd ja rakendust võimaldavad. 

 

Kui oled huvitatud meiega koostööst, siis uuri lähemalt https://www.astangu.ee/et/paku-allhanketood

Maria koos töökaaslastega.