Postitatud

Mida tõi meile aasta 2024

Eelmise aasta lõpuga sai läbi pikaajalise kaitstud töö teenuse piloteerimine. Kuigi teenus on erivajadustega inimeste jaoks vajalik, siis kahjuks raha sellega jätkamiseks riik ei leidnud. Seda, et teenus lõpetatakse
anti teada juba 2023 aasta esimeses pooles, kuid kuni selle aasta alguseni valitses teadmatus, mis saab edasi. Info, et kaitstud töö töötajad saavad soovikorral liikuda Töötamise toetamise (TT) teenusele tuli küll juba kooliaasta alguses, kuid kas sellele teenusele luuakse ka kohti juurde, oli teadmata. Tegime igaks juhuks juba varakult avalduse teenuse taotlemiseks kõikide töötajatega ära, kes jätkata soovisid.

Aastavahetusele läksime vastu teadmisega, et 28-st töötajast
on järjekorras 20 inimest, ülejäänud kas ei soovinud ise või siis ei mahtunud oma erivajaduse või vanuse tõttu teenuse saajate sihtgruppi. Kas, keda ja
millal meile teenusele suunatakse, oli aga seni ebaselge. Esimene suunamine saabus 4 jaanuaril ning sealt 2 nädala jooksul lisandus neid veel 17. Ühe töötaja puhul leppisime kokku, et ta tuleb meile ISTE teenuse kaudu ning viimast suunamist ootasime märtsi keskpaigani.

Kuna TT teenus ei ole kaitstud tööga võrreldav ei sisu ega ka rahastuse poolelt, siis eelmise aastaga võrreldes oleme olnud sunnitud tegema mõningad muudatused. Töökohtade arv on vähenenud ja ühes sellega on meil ka üks juhendaja vähem. Oleme avatud 4 päeva asemel 3 päeva nädalas. 

Mis aga pole muutunud on töö, mida teeme. Jätkuvalt teeme puu-, käsi- ja lihttöid, ning ka keraamika pole
kuhugi kadunud. Meie tooteid saab jätkuvalt osta meie e-poest või siis Astangul kohapeal.